Galaxy Note 2 – новият phablet (phone + tablet) на Samsung

Автор:

Въпреки първоначалният скептицизъм и ниските оценки на технологичните сайтовете Samsung Galaxy Note (N7000), който е на пазара вече от 11 месеца достигна 10 милиона продадени бройки през август 2012 г. Със сигурност не може да се сравнява с рекордните 20-те милиона Galaxy S3 продадени през първите 100 дни но все пак постижението на Galaxy Note е впечатляващо като се има предвид големите му и нетипични за смартфон размери.

Какво е phablet?

Forbes и Engadged нарекоха Galaxy Note phablet (phone + tablet), защото е хибрид, който съчетава големия екран, удобен за сърфиране в интернет или четене на имейл с използването му като мобилен телефон. Между недостатъците на подобен вид междинно устройство са посочват невъзможността да се работи с една ръка както при повечето смартфони. От друга страна, безспорно преимущество е наличието на S-pen за по-удобна  работа и навигация.

Samsung Galaxy Note 2


Какво е новото при Galaxy Note II в сравнения с Galaxy Note?
Вероятно най-забележимата разлика при новия Galaxy Note II е по-мощния, четириядрен 1.6 GHz процесор Exynos, който в комбинация с увеличената на 2GB RAM памет осигурява значително по-голяма бързина. Моделът използва и най-последната Андроид версия 4.1.1 Jelly Bean.
Сравнение на характеристиките на Galaxy Note 2 с Galaxy Note

HD Super AMOLED дисплейът продължава да осигурява отлично качество на картината. Размерът е незначително увеличен до 5.5. инча /14 см/ и въпреки това нарежда Galaxy Note 2 като смартфонът с най-голям дисплей в света. Ширината е малко намалена и пасва на широкоекранния формат 16:9 за оптимално гледане на филми. Според Samsung големият размер на дисплея и отличната видимост на детайлите на изображенията намаляват необходимостта да сменяте няколко екрана, което прави използването на устройството много по-приятно.

дисплей с отлично качество на детайла - Galaxy Note 2

8 пикселовата камера на гърба е оборудвана с авто фокус, LED светкавица, разпознаване на лица и усмивки, ръчно фокусиране чрез докосване на дисплея, стабилизиране на изображението и други.

Интересни възможности на Galaxy Note 2

  • Разглеждане на снимки

 

Освен стандартния изглед на  вашите снимки Galaxy Note 2 предлага още две забавни възможности за тяхното разглеждане. При първата виждате по три снимки на ред и около шест реда в дълбочина като с пръст лесно избутвате напред далечните снимки за да ги видите в максимален размер.

При втората снимките са подредени като тримерна спирала и чрез движение на пръста наляво или надясно спиралата се завърта и разглеждате вашите снимки.

  • мултитаскинг

мултитаскинг с Galaxy Note 2

Samsung Galaxy Note 2 ви позволява вършите няколко неща наведнъж. Например, може да гледате видео в по-малък прозорец (като картина в картината) и да прочетете имейл или SMS. Чрез S-note може да си правите бележки като четете имейл или презентация.

Цената на Samsung Galaxy Note в момента е между 1100-1199 лева и може да се поръча по интернет в бял цвят (тук) или сив цвят (тук).  Телефоните са с 2 години гаранция от Самсунг България и кутиите са запечатани с оригинален стикер на производителя. Предлага се бърза и безплатна доставка до цялата страна.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Galaxy Note 2 - новият phablet (phone + tablet) на Samsung, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Comments are closed.